پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج با توجه به اهمیت تغذیه در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان بهتر است تنوع ، تعادل و کالری مواد مغذی در برنامه غذایی رعایت شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، انیس نیک فطرت گفت: تنوع یعنی استفاده از همه گروه های غذایی شامل غلات، شیر و لبنیات، سبزی ها ، میوه ها ، گوشت ها و روغن ها و چربی.تعادل به معنی مصرف کافی و منطقی گروه های مختلف غذایی به طوری که از کم خوری و پرخوری پرهیز شود. کالری مواد مغذی به معنی این است که از مواد غذایی استفاده شود که مواد مغذی بالاتر با کالری کمتری دارند به عنوان مثال دریافت زولبیا، بامیه ، شیرینی جات و آبمیوه های شیرین که کالری بالا و مواد مغذی کمی دارند به حداقل رسانده شود.


نیک فطرت در ادامه افزود: بهتر است وعده افطاری با یک لیوان آب جوش به همراه یک عدد خرما شروع شود و از آب سرد و یا آبمیوه های سرد و شیرین در شروع افطار اجتناب شود. و همچنین مصرف غذا های سبک و مختصر که حاوی گروه های مختلف غذایی از جمله شیر و لبنیات، میوه ، سبزی ، نان و غلات برای وعده افطار مناسب می باشد.


وی با تاکید بر اهمیت مصرف وعده سحری بیان داشت:بهتر است خصوصیات وعده سحری مشابه وعده ناهار باشد و توصیه می شود که از همه گروه های غذایی در وعده سحری استفاده شود. بهتر است در وعده سحری از مصرف چای ، نمک، غذاهای پروتئینی و غذای پر چرب که موجب تشنگی در طول روز می شوند خودداری کرد و از مصرف شیرینی زیاد در این وعده به دلیل افزایش ترشح انسولین که موجب افت قند خون شده و میتواند گرسنگی را در طول روز به دنبال داشته باشد پرهیز کرد.


کارشناس تغذیه و رزیم درمانی این مرکز در ادامه گفت: مصرف مناسب و منطقی سبزی و میوه در وعده سحر علاوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز روزانه به دلیل دارا بودن فیبر و آب کافی از گرسنگی و تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکند.


انیس نیک فطرت در پایان افزود: بین روزه داری با خودداری از غذاخوردن تفاوت وجود دارد. روزه داری در معنای علمی آن رعایت کلی اصول اساسی مربوط به تغذیه صحیح در زمان ی خاص و پرهیز و دوری از خوردن و آشامیدن در یک فاصله زمانی دیگر می باشد که هیچ تاثیری در کم شدن فهم و قوای شعوری انسان ندارد ولی خودداری از غذاخوردن یا به عبارتی گرسنگی در انسان ، موجب پایین اوردن راندمان ذهنی و عقلی او می شود زیرا گرسنگی در ساعات نامنظم و غیراصولی ممکن است انجام پذیرد.